BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN...

Kanun kapsamı ile birlikte Bağ-Kur, Sosyal Güvenlik Primleri, Genel Sağlık Sigortası, İşveren Prim Borçları ve Vergi Borçları yapılandırılarak bu güne kadar işlemiş gecikme zammı - misil zammı vb. gecikmeye dair faizler silinecektir.

Bununla birlikte Bağ - Kur prim borçlarının yapılandırılması halinde ayrıca 5 puanlık prim indiriminden ve sağlık yardımlarından faydalanılabilecektir.

Tüm bu yasal haklardan yararlanmak için son başvuru tarihi 31 Ekim 2016 olarak belirlenmiştir.

Kanun ile yasal hak olan bu tür yapılandırma işleminde herhangi bir gecikmeye mahal verilmemesi ve Kanunda belirtilen çerçeve içinde kamu kurum ve kuruluşlarına ödenmemiş durumda bulunan bir takım ödentilerde geç kalınmaması gerektiğini belirtir, çalışmalarınızda başarılar dilerim.