KURULUŞ İŞLEMLERİ NOTER YERİNE ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 06 Aralık 2016 tarih ve 29910 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Şirket Kuruluş Sözleşmesinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkında Tebliğ” ile Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Ticaret Sicili Müdürlüğü nezdinde gerekli düzenlemeler yapılmış ve bu tarihten sonra şahıs ve her türlü şirket (kooperatifler hariç) merkez kuruluşu için Noter yerine Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir.

Malumlarınız olduğu üzere 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren Ticaret Sicili Harçları Odamızda tahsil edilmeye başlanarak üyelerimizin Vergi Dairesine gitme zorunluluğu ortadan kaldırılmış olup, artık bu uygulama ile de Merkez kuruluş işlemini yaptırmak isteyen tacirlerimizin tüm işleri Odamızda başlatılıp yine Odamızda sonlandırılacaktır.

Yeni düzenleme ile öncelikle Merkez kuruluşu yapmak isteyen tacirlerimizin zaman kaybının önüne geçilecek diğer taraftan da maliyet konusunda kayda değer kazanımlar olacaktır.

Bu kazanımlar nelerdir şeklinde bilgilendirme yapılması gerekirse, sözleşmenin hazırlanması – sözleşme imzalama – düzeltme beyanı ve sözleşme süresi ile irade beyanı işlemlerinin hepsi birlikte yada ayrı ayrı yapılsa dahi alınacak “Ticaret Sicili Hizmet Bedeli” o yıl için uygulanacak Brüt Asgari ücretin yüzde onundan (10) fazla olmayacaktır.

İşlemlerin bu şekilde gerçekleştirilmesi ile tacirlerimiz hem zaman hem de masraf açısından önemli kazanımlar sağlayacaktır.

Daha önceki yazımızda da belirttiğimiz üzere, bir yandan mevcut üyelerimizin tescil işlemlerinde oluşan ticaret sicili harçlarının Odamızda tahsilatı bir yandan da yeni kayıt yaptıracak şahıs ve tüzel kişilik sahibi tacirlerimizin hem kuruluş hem de tescil işlemlerinin Odamızda yapılacağı sebebiyle söz verdiğimiz üzere “Cep Oda” uygulaması tam manası ile gerçekleştirilmiş olmaktadır.

Hizmetlerimizin bundan sonra üye olacak işletmelerimiz ve üyelerimize hayırlı olmasını diler, konuyu üyelerimiz nezdinde kamuoyuna saygı ile duyurur, çalışmalarınızda başarılar dilerim.